Liceul Tehnologic „Petri Mor” din Nușfalău are nevoie de o imprimantă și o bibliotecă pentru sala de cursuri în care învață copiii din clasa pregătitoare A. Beneficiari ar fi 29 de elevi, iar nevoia este prezentată ca fiind “foarte urgentă”. Solicitarea, formulată de învățătoarea Loredana Matei, a fost postată în mediul online, pe hartaedu.ro, după ce, spune aceasta, a cerut bani de la administrația locală dar nu i-a primit.
“Avem nevoie de o imprimantă pentru sala de clasă. Există un singur xerox, în sala profesorală din corpul de clădire destinată activităților educative pentru ciclul primar. În clădirea respectivă învață 8 clase cu un efectiv de aproximativ 130 de elevi iar un singur xerox nu este suficient. În plus, în clasa pregătitoare A sunt înscriși 29 de elevi, dintre care 20 de etnie romă care nu vin cu regularitate la școală. Până în prezent s-a întâmplat să pregătesc fie un număr de fișe prea mare, fie prea mic deoarece nu știu niciodată câți elevi voi avea prezenți până la sfârșitul primei ore. Există în clasă elevi foarte isteți care au nevoie de sarcini suplimentare, iar la 22-25 de elevi este foarte greu să desfășori muncă diferențiată fără materiale individuale (în acest caz fișe de muncă independentă).
Ne mai dorim foarte mult o bibliotecă în clasă. Cărțile sunt adevărate portaluri spre o copilărie normală. Școala are o bibliotecă, în alt corp de clădire, destul de departe, dar fondul de carte este învechit și sunt foarte puține cărți pentru cei 623 de elevi ai școlii”, scrie în solicitarea postată pe hartaedu.ro.
Dascălul spune că își desfășoară activitatea la clasă cu materiale aduse de acasă, iar cărțile sunt tot de acasă, din biblioteca personală a propriilor săi copii.
“Până acum am folosit xeroxul din școală și cel de acasă. Din păcate, o perioadă destul de lungă (3 săptămâni) am fost în online. În sala de clasă, am improvizat un colț de lectură realizat dintr-un raft de carton vopsit (raftul l-am obținut de la un market din comună și este dintr-un carton mai tare), iar cărțile pe care le avem sunt din biblioteca personală a copiilor mei. Pentru a obține cărți, am solicitat școlii și consiliului local fonduri, dar niciodată nu au fost alocate”, explică semnatara apelului de sprijin.
Site-ul hartaedu.ro este o platformă unde orice profesor, părinte sau cetățean de rând depune o alertă pentru o școală. Aceasta va fi înregistrată și mapată, în timp real, pe harta dinamică prezentă în platformă. Astfel, orice vizitator al platformei va avea o perspectivă realistă asupra situației unităților de învățământ la nivel național, județean și local, în funcție de punctele sale de interes.
Dar, și mai important, platforma oferă vizitatorilor posibilitatea de a contacta școala și de a se implica direct în soluționarea problemelor semnalate prin donații în bani, bunuri sau servicii.
Scopul de bază al platformei este maparea realistă a condițiilor de învățământ existente în România și stimularea implicării comunității pentru rezolvarea problemelor punctuale.
Recomand sa-l sunați pe Iohanis ! El se ocupa de România educata și România lucrului bine făcut! Nu ? Parca așa se lauda cu ceva timp in urmă! Poate face o donație substanțiala din banii de chirii pe imobilele pe care le deține sau renunța la o partida de golf ori o excursie in Egipt! Și s-a rezolvat problema cu imprimanta și biblioteca!
Va informez: In anii 2019, 2021 nici un elev de la respectivul liceu nu a promovat bacul ! o pe linie! Atunci de ce sa investim in așa ceva? Mai bine sa se desființeze aceasta unitate de învățământ ! De ce sa investim in ceva care ne demonstrează ca din start nu funcționează!