Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor (AOL) va fi pusa in aplicare de la 1 iulie 2010, data pana la care societatea care va emite politele va fi pregatita sa emita si sa gestioneze politele, a declarat presedintele PAID, Constantin Toma. „Una din provocarile managementului societatii Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) va fi dezvoltarea unui sistem informatic pentru gestionarea celor aproape 8,5 milioane de contracte. Nu cred ca avem timpul necesar pentru dezvoltarea acestui sistem informatic pana la 1 ianuarie 2010”, a spus, luni, Toma prezent la Forumul ICAR 2009 (The Catastrophic Risks Forum – ICAR).
Adoptata in noiembrie 2008, Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuintelor era estimata sa fie pusa in aplicare la 1 ianuarie 2010, termen avansat, in luna mai, de Radu Stancu, fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).
In noiembrie 2008, reprezentantii MAI au anuntat ca obligativitatea asigurarii locuintei va deveni efectiva la 1 iulie 2009. Toma a amintit ca, miercuri, Consiliul de Adminstratie al PAID va fi ales directorul general al societatii. „Conducerea executiva a societatii trebuie sa inceapa negocierile cu reasiguratorii si brokerii de reasigurare pentru stabilirea parametrilor programului de reasigurare. De asemenea, managementul va incepe discutiile cu Ministerul Finantelor pentru sustinerea finantarii programului de reasigurare”, a spus presedintele PAID.
In luna septembrie, 13 asiguratori au semnat actele de constituire a PAID, aportul acestora la capitalul social al PAID fiind de 4,545 milioane de euro (19,34 milioane lei).
Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, aplicata de la 1 iulie 2010
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...