Contribuabilii persoane fizice din municipiul reşedinţă de judeţ işi pot achita taxele şi impozitele locale online cu cardul.
Zalăul este al cincilea municipiu din ţară care a implementat Sistemul naţional de plată online cu cardul a taxelor şi impozitelor locale, care poate fi accesat pe site-ul www.ghiseul.ro, a anunţat primarul Radu Căpilnaşiu. „Intrand pe acest site se poate face plata impozitelor şi taxelor la bugetul local”, a precizat edilul. In momentul de faţă, plata obligaţiilor fiscale se face fără autentificare, insă urmează ca in perioada următoare Ministe-rul Comunicaţiilor să elibereze usere şi parole. Astfel, cei peste 45.000 de contribuabili, persoane fizice din Zalău, işi vor putea consulta inclusiv debitul pe care il inregistrează la bugetul local.
Principalul avantaj al acestui sistem este că cetăţenii aflaţi in altă zonă sau in altă ţară decat localitatea de domiciliu işi pot plăti taxele şi impozitele cu cardul bancar, potrivit oficialilor Ministerului Comunicaţiilor. Este pentru prima dată cand Romania are un sistem naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor (SNEP). Prima etapă a constat in inregistrarea municipiilor reşedinţă de judeţ şi a municipiilor sau oraşelor cu populaţie mai mare de 150.000 de locuitori. Cea de-a doua etapă a prevăzut inregistrarea municipiilor şi oraşelor cu populaţie de pană la 150.000 locuitori, iar a treia etapă inregistrarea comunelor şi a instituţiilor publice nevizate de primele două etape.
La Zalău, impozitele se plătesc online
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...