Iubitorii sau amatorii ciclismului din simleu Silvaniei, dar nu numai sau cei care îsi doresc sa dea, prin efortul lor, un mesaj pentru tara, în anul Centenarului, sunt invitati sa pedaleze circa 100 de kilometri în cinstea celor 100 de ani ai României.
„Daca esti amator de bicicleta te invitam alaturi de noi sa pedalam 100 de km în cinstea celor 100 de ani ai României”, este mesajul organizatorilor.
Plecarea în cursa are loc vineri, 14 septembrie, la ora 9.00, din Parcul Central din simleu Silvaniei. Ritmul impus va fi unul lejer, cu pauze de regrupare si pauze de masa, iar traseul este astfel ales încât sa nu fie trafic intens, participantii sa se poata bucura de peisaj.
Traseul va fi urmatorul: Parcul Central simleu Silvaniei – Nusfalau – Suplacu de Barcau – Borumlaca – Padurea Neagra – sinteu – Nusfalau – simleu Silvaniei, iar pauze de masa se vor face – înainte de Padurea Neagra, la intrare în padure si la sinteu.
Potrivit organizatorilor, echipamentul va cuprinde: camera de rezerva si petece (recomandat), haina de ploaie/vânt, casca, elemente reflectorizante.
„Participantii vin pe propria raspundere în ceea ce priveste respectarea regulilor de circulatie si în ceea ce priveste sanatatea. Asiguram masina de asistenta (mici reparatii sau pentru cei care considera ca nu mai pot pedala)”, se mai mentioneaza în invitatia organizatorilor.
Traseul complet (pe Strava): https://www.strava.com/routes/15399392
La Simleu Silvaniei se va organiza un traseu pentru a marca 100 de ani de la Unirea României
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...