Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu, declara ieri ca Romania trebuie sa regandeasca siste-mul asistentei sociale, unde se inregistreaza o mare risipa de bani si nu exista o perspectiva a efec-telor acestor cheltu-ieli. Oricum am intoarce-o si am suci-o se pare ca omul are dreptate. Se duc banii garla in buzunarele cui nu trebuie si mai putin in cele ale cui trebuie. Sunt banii nostri, a contribuabililor, a platitorilor de biruri si asta ne doare si ne face sa-i dam dreptate lui Tanasescu. Pai, bine d-le primar cum ii dai tu ajutor pentru lemne de foc unui pierde-vara, cu Mercedes in garaj si ghiuluri de aur pe degete? Cum il sprijini pentru a-si acoperi cheltuielile cu gazul, cand el merge cu banii in crasma? Stiu domnii de la AJOFM ca multi someri lucreaza la negru si in acelasi timp isi ridica ajutorul de somaj tot din banii nostri. Majoritatea primariilor au fost secatuite la buget din cauza ajutorului social pe care trebuie sa-l acorde lunar potrivit Legii nr.416/2001. Si atunci ne mai miram ca impozitele cresc precum cozonacul in cuptor? Stand si cercetand statisticile aflam ca numai in Salaj din cei aproxi-mativ 242.000 de vietuitori, mai bine de un sfert (62.600) sunt beneficiari ai unor ajutoare sociale. Printre acestia exista persoane care primesc nu una, ci mai multe forme de ajutor. Intr-o tara europeana a secolului XXI cum este Romania se acorda lunar 25 de tipuri de ajutoare, plus alte vreo cinci care se acorda anual. Asta in timp ce platitori de taxe si impozite sunt doar 20 la suta dintre salajeni. Nu ne bucuram de greutatile si necazurile nimanui, ma refer la semenii nostri, dar trebuie sa ne intindem cat ne ajunge plapu-ma, sau vorba sefului delegatiei FMI, care ne-a vizitat tara „Nu va trebuie Mercedes Benz, puteti circula vreo sapte ani si cu Dacia”.
La loc comanda
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...