Are 25 de ani și e din Someș Odorhei. A absolvit Medicina la Cluj și începuse primul an de rezidențiat. Pasionată de sport și de escaladă, Daria Pop și-a început toamna pe munte. De data aceasta a fost altfel. O căzătură de la 4 metri în gol, în urmă cu trei săptămâni, a schimbat total planurile tinerei: SMURD, operație de urgență la coloană și… paralizie de la brâu în jos.

Prietenii și apropiații Dariei au început o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile recuperării, care nu sunt susținute de stat. „Daria este o persoană incredibil de puternică, dar are nevoie de noi pentru a trece prin această încercare. Recuperarea este lungă și dificilă, iar resursele financiare sunt limitate”, a declarat unul dintre prietenii ei apropiați.

”Alături de Daria am admirat Apusenii noștri cei frumoși, de pe prăpăstiile amețitoare ale Scăriței Belioara. Ne bucuram de un început de toamnă cald, și ne făceam planuri pentru expedițiile viitoare. Se întâmpla acum două săptămâni… Și planurile noastre pentru expedițiile viitoare vor trebui amânate… Pentru că la nici o zi după acel frumos început de toamnă la Scărița Belioara, o veste groaznică ne-a cutremurat și ne-a întristat: Daria a avut un grav accident la escaladă. A căzut în gol de la peste 4 metri… Au urmat apoi zile cu multă, multă amărăciune, în care tot ce puteam să facem era să ne rugăm pentru ea… Atât. Și Daria a început să își miște genunchii. Și apoi, a început ușor să își simtă chiar și tălpile… la înțepături. Și apoi, mesajul *Azi am făcut progrese de 1000%, vorbim mai târziu!*, ne-a umplut inimile de bucurie și de speranță! Acum, Daria are nevoie de recuperare. Va fi o perioadă lungă și grea și nu cred că are măcar rost să încerc să descriu cât de greu este ceea ce urmează, fiindcă… eu nici nu îmi pot imagina. Însă cred cu tărie că Dumnezeu este acolo, și că va lucra prin Daria, iar Daria va înfrunta tot ceea ce va avea de înfruntat și va face tot ceea ce va ține de ea! Dar din păcate nu totul ține de ea, pentru că tratamentul de care are nevoie este foarte costisitor. Și aici trebuie să intervenim noi, pentru ca ea să aibă parte de cel mai bun program de recuperare prin kinetoterapie! Așadar, pe această cale, apelăm la omenia fiecăruia dintre voi, rugându-vă să dați câte puțin din puținul vostru pentru a o ajuta pe Daria să poată susține costurile tratamentului. Mai multe nu știu ce să scriu, fiindcă sunt și eu copleșit de sentimente… dar aș vrea ca în încheiere să spun că eu cred că Dumnezeu este aici, alături de noi, și cred că nimic nu este mai măreț în această viață scurtă decât să ne apropiem cât mai mult de El, pentru că noi nu suntem doar după chipul Lui, ci și asemenea Lui. Adică putem iubi, așa cum doar El o poate face! Și Iubirea înseamnă în primul rând jertfă”, scrie Andrei Pletea, absolvent al Facultății de Geografie din Cluj Napoca și inițiatorul proiectului România la pas.

Cei care doresc să o ajute pe Daria, pot dona bani pentru recuperare în conturile:

IBAN: RO59BTRLRONCRT0478955301 Nume: Pop Daria Telefon: 0748046191 BT Pay

Revolut: https://revolut.me/popdaria IBAN Revolut: RO14BREL0005507813010100

Orice ajutor contează și poate face o diferență în lupta Dariei pentru a-și recâștiga viața normală.

Foto: Daria Pop – Facebook