Din cauza unor neintelegeri in privinta pretului terenului, Primaria Bobota si-a retras proiectul de alimentare cu apa si canalizare
Comuna Bobota a pierdut zilele acestea si ultima sesiune de depunere a proiectelor prin programul FEADR masura 322 – Renovarea si dezvoltarea satelor, care a avut loc la sfarsitul lunii iulie. Proiectul privind realizarea sistemelor de alimentare cu apa potabila si de canalizare in centrul de comuna nu a fost depus de administratia locala, din cauza problemelor iscate in jurul terenului necesar statiei de epurare. Surse din cadrul Primariei Bobota, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-au declarat ca pentru ca proiectul sa fie declarat eligibil, primaria trebuia sa detina terenul aferent statiei. Din pacate, reprezentantii administratiei locale nu au ajuns la nici o intelegere cu detinatorii de terenuri din zona „Iertas”, spre raul Crasna. Ei au solicitat preturi mult mai mari decat cele stabilite de Consiliul Local. Din acest motiv, sansa de a introduce apa si canalizare pe strazile din Bobota s-a dus pe… apa sambetei. Pana vor fi identificate alte surse financiare, oamenii din sat vor bea apa din fantani, ori vor aduce cu galeata de la vecini, precum cei de pe Ulita Dealului (pe drumul spre Zalnoc). In mod cert, localnicii vor intelege cu greu de ce vor trebui sa puna bani din buzunar pentru aceste investitii, cand ele puteau sa fie realizate din fonduri europene.
Investitiile pentru apa si canalizare, ratate la Bobota
Articole
Tragedie la Jibou. Un tânăr antreprenor a decedat într-un cumplit accident
Duminică noaptea, în jurul orei 23.00, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că, pe centura orașului Jibou, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un singur autoturism. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele verificări efectuate au constatat că, un bărbat de 40 de ani, din Jibou, în timp ce conducea un autoturism pe centura orașului Jibou, în împrejurări ce urmează a…
Mai mult...Investiție eficientă: prețul aurului a crescut cu aproape 30 la sută în ultimul an
Prețul aurului a crescut în ultimul an cu 28%, arată datele publicate de unul dintre jucătorii importanți de pe piață. Pe lângă valoarea cantitativă a acestui metal, în timp, produsele realizate din aur pot câștiga și o valoare de colecție. „În cinci ani, considerând o creștere de preț de 99%, avem parte de un câștig de 246 de lei, sau de 44% față de costul inițial. Peste zece ani, același lingou va valora 1.168 de lei, însemnând…
Mai mult...