Institutiile finantate integral din venituri proprii, precum unitatile de invatamant si spitalele, au fost exceptate de la interdictia de acordare de tichete de masa pentru angajati, impusa de Guvern pentru anul viitor.
Executivul a interzis institutiilor publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, sa acorde tichete de masa angajatilor, fiind insa exceptate institutiile finantate integral din venituri proprii. Decizia a fost luata prin ordonanta de urgenta aprobata saptamana trecuta, in prima sedinta a Cabinetului dupa votul de investitura.
In prima varianta a proiectului de buget pe 2010 era precizat ca tichetele de masa vor fi sistate in cazul tuturor institutiilor publice, inclusiv pentru activitatile finantate integral din venituri proprii infiintate pe langa institutiile publice, fara exceptii.
Din categoria institutiilor publice autonome care se finanteaza integral din venituri proprii se afla si Comisia Nationala de Valori Mobiliare si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Institutiile finantate integral din venituri proprii, exceptate de la interdictia tichetelor de masa
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...