„Moda” concediilor medicale continua din cauza ca – sustin reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate – nici o institutie din judet n-a reclamat eventuale nereguli legate de imbolnavirea brusca a sefilor.
Denuntul imbolnavirilor subite ale sefilor din deconcentrate numiti de PSD, denunt facut de prefectul Andrei Todea la inceputul acestei saptamini, nu a avut pina in acest moment nici o urmare. Conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj, institutie care ar fi trebuit sa verifice daca au fost indeplinite conditiile legale de acordare a concediilor medicale, ne-a informat ieri, intr-o conferinta de presa, ca nu a demarat inca vreun control in acest sens din cauza ca „angajatorii nu au facut sesizare”. Mai exact, dupa cum a explicat adjunctul Marius Tautu, Casa de Asigurari nu poate incepe o astfel de verificare numai daca institutia de unde provine persoana aflata in concediu medical solicita acest lucru. Cum este vorba chiar despre sefii de institutii si cum este greu de crezut ca subalternii vor face o astfel de sesizare, rezulta ca nu este absolut nici un pericol pentru… imbolnaviti.
O amenintare ar putea veni, totusi, din partea lui Andrei Todea, care ne-a declarat ca a depus ieri, ca prefect, o sesizare la Casa de Asigurari de Sanatate Salaj si una la Directia de Sanatate Publica Salaj. Insa pina la un eventual control n-ar fi exclus ca dinamica politica actuala sa duca la pierderea sensului acestor concedii medicale. Reamintim ca, in contextul iesirii PSD-ului de la guvernare si a demiterii, in consecinta, a tuturor sefilor de deconcentrate numiti de acest partid, mai multi conducatori de institutii din Salaj s-au imbolnavit brusc si au intrat in concedii medicale, facind astfel imposibila, cel putin temporar, aplicarea ordinului de demitere. Este vorba despre directori coordonatori si coordonatori adjuncti de la Inspectoratul Teritorial de Munca, Directia de Sanatate Publica, Directia Silvica si Directia pentru Tineret.