Nerealizarea integrala a masurilor propuse de catre serviciile publice deconcentrate in cursul anului 2011 s-a datorat, in principal, insuficientei alocarilor de catre ministerele de resort a fondurilor financiare necesare in bugetul institutiilor. Aceasta este concluzia dupa un an de zile in care institutiile deconcentrate au avut lunar sedinta cu prefectul judetului in cadrul careia au trebuit sa dea rapoarte de activitate.
Mircea Ciocian, sef al Serviciului Management Insti-tutional din cadrul Institutiei Prefectului, a concluzionat ca dezbaterile din cadrul sedintelor lunare de Colegiu Prefectural au avut in vedere armonizarea activitatii serviciilor publice deconcentrate, precum si implementarea programelor, politicilor, strategiilor si planurilor de actiune ale Guvernului la nivelul judetului. Mergand pe aceasta idee, Directia de Sanatate Publica (DSP) Salaj a semnalat, in cadrul unei sedinte din 2011, situatia celor cinci comune din judet care inca nu au medici de familie (Benesat, Carastelec, Lozna, Poiana Blenchii, Treznea) si faptul ca in sapte localitati si comune se inregistreaza deficit de medici (Simleu Silvaniei, Jibou si comunele Balan, Ip, Sag, Surduc si Valcau). Totodata, Garda Financiara Salaj a reclamat faptul ca se concesioneaza cu usurinta partile sociale ale unei societati unor persoane care au falimentat una sau mai multe firme, iar acestia nu au nici o restrictie la infiintarea sau preluarea ca asociat sau administrator a unei noi firme. In acest sens, o masura restrictiva ar reduce substantial numarul firmelor cu datorii la bugetul de stat.
Potrivit Institutiei Prefectului, la sedinta de vineri s-a mai luat in discutie initierea unei propuneri legislative de inlocuire a produselor lactate si de panificatie pentru elevi, cu o Imasa calda”, dar si identificarea unor resurse financiare pentru reabilitarea si restaurarea castelelor monumente istorice din comunele judetului.”Trebuie sa ne propunem pentru 2012 ca sedintele de Colegiu Prefectural sa nu fie doar o obligativitate, ci sa incercam sa rezolvam, in limitele competentelor noastre, cat mai multe din probleme semnalate”, a conchis prefectul Vegh Alexandru.
Institutiile deconcentrate, impiedicate de lipsa banilor sa-si faca treaba
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...