Salariile brute ale personalului din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sălaj au fost făcute publice pe site-ul instituției.
Potrivit documentului, cel mai mic venit brut este al șoferului instituției, iar cel mai mare, al inspectorului școlar general.
Pornind de la salariul de bază, conform grilei de salarizare stipulată prin lege, fiecare angajat beneficiază de normă de hrană de 347 de lei și, după caz, de sporuri sau gradații de merit și indemnizații pentru titlurile de doctori.
Dacă șoferul are un salariu de bază de 3.448 lei, administratorul de patrimoniu are 3.611 lei. Consilierul juridic al ISJ are salariul de bază 4.790, iar auditorii 5.224 de lei. Consilierii din cadrul instituției au venituri de bază între 4.619 lei și 7.608 lei, în funcție de gradul profesional. Inspectorii școlari au salariil de bază 7.721 de lei, în timp ce generalii adjuncți au baza de calcul 8.650 de lei. Cel mai mare venit de bază este al inspectorului școlar general, 9.234 de lei.
Trei doctori în ISJ Sălaj
La salariul de bază al angajaților ISJ se adaugă sporuri, indemnizații și gradații. Potrivit aceluiași document, trei dintre angajații ISJ dețin titluri de doctor și, în consecință, primesc o indemnizație lunară de 950 de lei la salariu.
Este vorba de inspectorul școlar general, dr. Vasile Bulgărean, care mai primește și o gradație de merit de 2.309 lei, norma de hrană de 347 de lei și un spor de suprasolicitare neuropsihică de 1.129 de lei. În total, șeful ISJ Sălaj are un venit brut lunar de 13.969 de lei.
În organigrama ISJ și pe statul de plată mai sunt doi inspectori școlari cu titlu de doctor, însă au salarii diferite chiar dacă pornesc de la acceași bază de calcul.
Unul dintre ei beneficiază de gradație de merit de 1.930 de lei și de spor de suprasolicitare neuropsihică de 926 de lei, de norma de hrană de 347 de lei și ajunge la un salariu brut de 10.924 de lei.
Cel de-al doilea inspector cu titlu de doctor nu are gradație de merit, dar are spor de 747 de lei de suprasolicitare neuropsihică și norma de hrană de 347 de lei, iar venitul brut de care beneficiază ajunge la 9.765 de lei.
Gradații de merit mai primesc inspectorii școlari generali adjuncți, în cuantum de 2.163 de lei, iar sporul acestora pentru suprasolicitarea neuropsihică este de 1.061 de lei. Drepturile salariale brute ale celor doi adjuncți sunt 12.221 de lei, inclusiv norma de hrană.
Tot pentru personalul ISJ, legea dă posibilitatea acordării unui spor de complexitate a muncii de 15 la sută, calculat la salariul de încadrare, spor de care beneficiază 19 angajați.
Cuantumul sporului diferă în funcție de salariul de încadrare, cea mai mică sumă fiind 719 lei, iar cea mai mare, care se acordă contabilului șef, este de 1.141 de lei. De altfel, acesta din urmă mai primește un spor de 875 de lei pentru controlul financiar, totalul drepturilor sale brute fiind de 9.971 de lei.
Veniturile din meditații nu le menționați ?
O instituție care chiar nu-și are rostul. Atâta timp cât în cadrul primăriilor, a consiliului județean și a altor instituții care au în subordine scoli, funcționează direcții, servicii, birouri, care se ocupă😄 de învățământ, la ce mai trebuie și un inspectorat ? Doar sa se risipească banii (mulți) publici.