Un horticultor francez a creat un nou soi de căpsuni, intr-adevăr extraordinar: Mount Everest – marcă inregistrată. Mai mulţi sălăjeni au incercat cultura acestui soi de căpşuni. Unii au avut succes, alţii au dat chics. Cert este că acest căpşune căţărător are nevoie de mult ingrăşămant organic. Căpşunele se poate căţăra la 1,20-1,5o metri Timp de cinci luni pe an se umplu cu căpşuni frumoase, pe care le puteţi culege curate, sănătose şi de o incomparabilă savoare. Aceşti căpşuni căţărători au nevoie de puţin loc pentru a prinde rădăcini, Se acomodează in toate felurile de sol. Se pot planta şi in ghivece. Inainte de plantare se recomandă să le tăiaţi rădăcinile la 4-5 centimetri, apoi se ţin 15-20 de miute intr-un vas cu apă, după care se introduc in gropi de 5-6 centimetri adancime, se adună pamantul in jurul lor şi nu mai trebuie decat să-i arăciţi şi să-i udaţi din cand in cand. Zi după zi veţi fi incantaţi să vedeţi tijele urcand din ce in ce mai sus, acoperindu-se de frunze de flori şi apoi de fructe. Veţi culege pană la primul ingheţ, mult timp după sezonul normal al căpşunilor obişnuite. Procurare răsadurilor pentru căpşuna căţărătoare se poate face de la unităţi cu profil horticol din Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Cluj etc.