Persoanele care deţin carnete de muncă au obligaţia să le depună la CJP Sălaj in vederea scanării, astfel riscă amenzi de pană la 600 de lei.
Persoanele fizice care deţin sau păstrează, potrivit legii, carnete de muncă şi au desfăşurat activitate inainte de 1 aprilie 2001, sunt obligate să le pună la dispoziţia Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj, in vederea scanării. Termenul limită de scanare al carnetelor de muncă este 30 noiembrie. Potrivit reprezentanţilor CJP Sălaj, preluarea carnetelor de muncă se realizează in scopul creării unei baze de date la nivel naţional, ce va cuprinde istoricul perioadelor de cotizare realizate in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi a veniturilor realizate, in scopul asigurării unor proceduri mai sigure de stabilire a drepturilor de pensii şi pentru realizarea unei mai bune deserviri a cetăţeanului. Carnetele de muncă trebuie să fie completate cu toate inscrierile pană la data de 1 aprilie 2001 şi să fie certificate de autorităţile abilitate, conform legii. După incheierea operaţiunii de scanare, carnetele de muncă vor fi restituite, in maxim şapte zile, deţinătorilor. Conform normelor in vigoare, nerespectarea termenelor de predare a carnetelor de muncă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă intre 300 şi 600 de lei, potrivit informaţiilor furnizate de CJP Sălaj. Pană in prezent, in Sălaj, au fost scanate peste 35.000 de carnete de muncă.
Incă două luni pentru scanarea cărţilor de muncă
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...