În ceea ce privește aplicarea și respectarea măsurilor de protecție menite să împiedice răspândirea noului coronavirus, mediul privat sălăjean poate fi dat ca exemplu de bune practici, spune prefectul Virgil Țurcaș. Numărul focarelor apărute la angajatorii privați este considerabil mai mic comparativ cu ceea ce se întâmplă în instituțiile din județ.

Chiar dacă unii angajatori au sute sau mii de angajați, nu au apărut focare de covid pe platformele industriale din județ.

„Unii șefi s-au lăsat cumva pe tânjală și trebuie să reînnoiască măsurile la nivelul instituțiilor pe care le conduc pentru că, ați văzut, avem cazuri și prin instituții. Avem zona corporatistă, pot să-i dau ca exemplu pozitiv pentru că s-au mobilizat și au luat măsuri foarte bune, am observat cu toții că incidența în zona industrială e mică. Am avut, recent, un caz, dar nu am avut probleme. Sunt, totuși, unități cu foarte mulți angajați, care servesc drept exemple de bună practică în această perioadă”, spune prefectul.

În schimb, sunt numeroase instituțiile în care există sau au existat focare de coronavirus: AJOFM, DSVSA, Compania de Apă Someș, Direcția Județeană a Finanțelor Publice, Spitalul Județean de Urgență, Primăria Zalău, etc.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, una dintre instituțiile direct implicate în această perioadă în verificarea modului de respectare a restricțiilor impuse de autorități, sunt confirmate în prezent 7 cazuri de covid, iar 24 de polițiști sunt în carantină la domiciliu.