Sfarsitul de an inseamna, si pentru reprezentantii administratiilor locale, momentul bilantului, al realizarilor si nerealizarilor din cele 12 luni parcurse.
La Criseni, 90% din investitiile demarate in acest an au fost finalizate. “Cea mai deosebita realizare pentru noi, ne-a decalat primarul de Criseni, dl. Andrei Maior, este finalizarea investitiei pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor din comuna prin programul SAPARD. Prin suma alocata, un milion de euro s-au asfaltat si s-a aplicat imbracaminte asfaltica pe 10,8 km de drumuri. Mai avem lucrari demarate la alimentarea cu apa, din 2000, prin HG 577, sau la canalizare (executii demarate din acest an prin OG7) care au fost neglijate din punct de vedere financiar de Guvern. Sistemul de alimentare cu apa este introdus in proportie de 80-85%, iar cel de canalizare doar 25%”.
Si pentru reprezentantii administratiei locale din Girbou anul 2008 a insemnat finalizarea unui proiect SAPARD. Din cele aflate de la prim-edilul Alexandru Spatar, “din aceasta sursa s-au asfaltat 9 km de drumuri comunale. Comuna a beneficiat de un milion de euro. Scoala gimnaziala din centrul de comuna a fost reabilitata cu fonduri de la Ministerului Invatamantului, in suma de 8 mld lei vechi, iar din alte surse au fost reabilitate camine culturale si scoli”.
In doua comune, 20 kilometri de drumuri reabilitati prin SAPARD
Articole
Hoață din Sânmihai, luată de acasă de polițiști
O tânără de 25 de ani, din Sânmihaiu Almașului, a primit o vizită nedorită joi dimineața. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău i-au trecut pragul pentru o percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, Potrivit anchetatorilor, la data de 6 decembrie, tânăra ar fi pătruns în locuința unei femei, din municipiul Zalău, de unde ar fi sustras suma de 2.700 euro și 1.500 lei. Anul…
Mai mult...Pagină web pentru a prinde infractori periculoși
ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților), împreună cu Europol, Poliția Română și agențiile de aplicare a legii din alte state membre, au lansat o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor urmărite pentru săvârșirea de infracțiuni grave, în Europa. Peste 20 de persoane urmărite au fost publicate pe site în acest an, campania vizând persoane urmărite pentru infracțiuni contra vieții.…
Mai mult...