Tot mai mulţi tineri sunt dependenţi de sub-stanţe etnobotanice, avertizează medicii care cred că fenomenul ne-a scăpat de sub control atata vreme cat incă există magazinele de vise in aproape orice oraş din ţară şi in special pe internet. „Prima dată am fumat acum un an şi jumătate, stresat de situaţia financiară şi familială, ca o relaxare, dar se vede că de-a lungul timpului m-a acaparat acest viciu şi nu mai pot scăpa de el”, se destăinuie un tanăr pe un forum al oamenilor fumători de vise. Această modă a etnobotanicelor a acaparat cu rapiditate o piaţă sensibilă psihic, nehotărată şi imatură, cea a elevilor. Copii de 13-14 ani cumpără pliculeţul cu iarbă de la distribuitori, scot din buzunar foiţa, rulează „marfa” şi trag in piept pentru a căpăta stimă in faţa colegilor sau prietenilor care ii sunt alături in club. Mulţi dintre ei fumează iarbă doar pentru a le creşte stima de sine. Aşa au văzut că fac prietenii din anturaj şi trebuie să se conformeze cerinţelor. Timpurile se schimbă atat de repede incat nici nu poţi să ţii pasul cu noile generaţii. Acum zece ani, copiii de 13-14 ani aşteptau cu sufletul la gură serile distractive organizate la şcoală impreună cu dirigintele. In 2010, elevii de gimnaziu nu ratează nicio seară la sfarşit de săptămană fără să işi semneze prezenţa intr-un club „afumat”. Şi cel mai grav este că instituţiile abilitate, băieţii cu ochi albaştri, ştiu şi ce a mancat consumatorul de etnobotanice, insă nu intervin. Scopul celor de la antidrog este să prindă peştele mare, principalul distribuitor, uitand de copi-laşii care işi strică vieţile cu droguri legale. Facem un apel către cei care au urechi să audă şi ochi să vadă, ilegalizaţi drogurile legale!
Ilegalizaţi drogurile legale
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...