Vor fi create firme care vor angaja romi, persoane cu dizabilităţi şi actualii beneficiari ai venitului minim garantat.
Incluziunea socială a romilor prin infiinţarea de inteprinderi sociale se va concretiza prin proiectul „Impreună, pentru o societate mai bună”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Beneficiarul proiectului este Agenţia Naţională pentru Romi. Prin acest pro-iect, a cărei valoarea este de aproximativ trei milioane de euro, se urmăreşte imbunătăţirea participării grupurilor vulnerabile, respectiv, persoane de etnie romă, persoane cu diza-bilităţi, persoane cu venit minim garantat, pe piaţa muncii. Se are in vedere infiinţarea Centrelor Regio-nale pentru Economia Socială, specializarea experţilor din cadrul acestor centre in domeniul economiei sociale şi incluziunii sociale, calificarea persoanelor pentru piaţa forţei de muncă. Conceptul de dezvoltare a economiei sociale este unul relativ nou, urmărindu-se dezvoltarea comunităţilor dezavantajate prin crearea de firme sau micro-intreprinderi la nivel local in care urmează să fie angajate persoane cu o situaţie materială şi socială precară, a explicat ieri Ono-rica Abrudanu, subprefectul Sălajului. In Sălaj, la nivelul Instituţiei Prefectului Sălaj se va infiinţa vineri Grupul Judeţean de Sprijin pentru Economia Socială, a precizat Onorica Abrudanu. Aceasta a explicat că din acest grup vor face parte atat instituţii publice locale şi judeţene, precum şi ONG-uri care au atribuţii in sprijinirea persoanelor sau grupurilor dezavantajate.
Două comunităţi de romi din Sălaj
In urma criteriilor propuse de către Agenţia Naţională pentru Romi, vineri vor fi selectate comunităţile de romi de la nivel judeţean din două localităţi, care vor beneficia de consultanţă din partea structurilor formate in cadrul proiectului in vederea elaborării şi implementării de proiecte privind dezvoltarea economiei sociale. „Sperăm intr-un real succes al acestui proiect, scopul fiind determinarea acestor persoane să muncească.”, a menţionat Onorica Abrudanu.
Ţiganii sălăjeni – integraţi economic alături de handicapaţi şi săraci
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...