Organizatia Mondiala a Sanatatii intentioneaza formularea unei interdictii privind adaosul de zahar in mancarea copiilor sub 36 de luni.
Potrivit studiilor realizate de OMS, in 3 din 4 cazuri analizate, caloriile din mancarea sugarilor provin, in proportie de 30% din adaosul de zahar, iar o treime precizeaza ca au adaugat concentrat de fructe, zaharuri sau indulcitori in compozitie.
OMS a studiat 7.955 de produse – alimente si bauturi destinate sugarilor si bebelusilor, comercializate in Viena, Sofia, Budapesta si Haifa.
"Mancarea pentru sugari si bebelusi trebuie sa se conformeze recomandarilor nutritionale si normelor internationale in ceea ce priveste substantele continute. Cu toate acestea exista suspiciuni ca multe produse au un continut prea ridicat de zahar", a spus Dr João Breda, seful Biroului European pentru Preventia si Controlul Bolilor Netransmisibile al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
OMS recomanda hranirea exclusiv la san a copiilor, pana la varsta de 6 luni, iar in Ghidul privind prevenirea promovarii inadecvate a alimentelor pentru sugari si copii mentioneaza ca acest tip de produse nu ar trebui sa fie destinate copiilor sub varsta de 6 luni.
Hrana pentru bebelusi contine un nivel prea ridicat de zahar. O.M.S. vrea interzicerea acestuia
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...