Luna viitoare se licitează spaţiile comerciale. Pot participa şi cei care nu au depus scrisoare de intenţie


 Producătorii locali şi comercianţii mai au puţin de aşteptat până vor vinde în mult-aşteptată hală agroalimentară a Zalăului. Deşi pe dinafară, clădirea modernă arată dornică de a primi oaspeţi, constructorul mai are câte ceva de pus la punct la instalaţiile interioare, ne-a declarat Radu Nistorescu, managerul public al municipiului. Acesta apreciază că undeva prin luna martie vom putea face piaţa în noua locaţie.

Primăria a solicitat producătorilor şi comercianţilor să depună scrisori de intenţie pentru spaţiile pe care doresc să le ocupe, după ce a făcut un plan iniţial de compartimentare. “Am făcut o testare pentru a vedea ce-şi doresc producătorii şi comercianţii să vândă. Nu e vorba atât despre partea de jos (de le-gume, fructe, flori – n.r.), unde spaţiul este compartimentat în proporţie de 60 la sută pentru producători şi 40 la sută pentru comercianţi, ci de spaţiile specializate de la etaj, pentru cafenele, patiserii şi altele. Am făcut o consultare pentru a vedea ce se doreşte, astfel încât să le transformăm pe ce-şi doresc agenţii economici”, a declarat Nistorescu.
Administratorul public al Zalăului a precizat că la licitaţia publică ce se va organiza în februarie, nefiind fixată încă o dată, se vor putea prezenta şi alţi agenţi economici, care nu au completat o scrisoare de intenţie. De asemenea, preţurile de pornire la chiria pe spaţii, la licitaţie, vor fi anunţate în presă.

Hala va fi, de fapt, un supermarket cu spaţii generoase şi cu profil agro

Urmează ca primăria să facă recepţia lucrărilor la hală, iar apoi să o predea spre administrare Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP). Hala are un aspect modern. Spatiile co-merciale sunt generoase, dispuse pe două nivele, unde zălăuanii vor putea să găsească într-un singur loc tot ce au nevoie pentru a pune pe masă, de la fructe, legume şi zarzavat, până la carne, lactate, produse de panificaţie, deserturi şi băuturi, flori şi produse industriale. stop_coloana Subsolul, în suprafaţă de 1.870 de metri pătraţi, va fi utilizat ca parcare, cu 50 de locuri, pentru clienţi. Spatiile comerciale au la dispoziţie o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. La parter sunt 1.445 de metri pătrati, iar la etaj sunt 1.540 de metri pătraţi.

Producătorii au prioritate la parter

La parter, primăria a repartizat, pe o suprafată de 588 de metri pătrati, 105 locuri pentru producători agricoli şi comercianţi de legume, fructe, seminţe şi produse apicole. Pentru aceste spaţii s-au depus 97 de scrisori de intenţie din partea producătorilor agricoli şi 21 din partea comercianţilor de legume, fructe, produse apicole. Tot la parter este rezervat un spaţiu pentru comercializarea de produse lactate. 19 producători şi-au arătat intenţia de a le ocupa. De asemenea, au depus scrisoare de intenţie trei producători pentru vânzarea de ouă, opt producători şi patru comercianţi de flori şi patru pentru alte produse.

Etajul este pentru relaxare

La etaj, primăria a conturat mai multe spaţii pentru vânzarea de produse de panificaţie, patiserie, covrigărie, preparate din carne şi mici, produse de fast-food, o cofetărie şi cafenele, dar şi produse industriale. |i-au manifestat dorinţa de a deschide spaţii comerciale şase comercianţi de cornuri şi covrigi, cinci cafenele, trei comercianţi de carne şi trei de mici, frigărui şi alte preparate din carne, trei de produse preambalate, opt fast-food-uri, două cofetării, cinci magazine de pâine, 23 de comercianţi de produse industriale şi 16 comercianţi de alte produse, potrivit reprezentanţilor primăriei.
De reţinut este că participarea la licitaţie nu este condiţionată de depunerea scrisorii de intenţie, iar data licitaţiei va fi făcută publică în perioada următoare.