Sălăjenii sunt invitaţi să ia parte maine la cel mai mare proiect ecologic prin care se vrea ca judeţul să fie curăţat de deşeuri.
Ziua de Curăţenie Naţională, programată pentru maine prin proiectul „Let’s Do It, Romania”, a atras pană in prezent 3800 de voluntari din Sălaj, peste o mie dintre ei inscriindu-se in ultimele trei zile.
La nivel de judeţ se va face curăţenie in 47 de comune şi patru oraşe, numărul cel mai mare de voluntari fiind estimat in Municipiul Zalău. Voluntarii zălăuani sunt aşteptaţi maine, la ora 8.00, pe platoul din faţa Prefecturii, pentru a le fi repartizate zonele cu mormane de deşeuri care trebuie curăţate. Pentru circa 600 de voluntari, organizatorii pot pune la dispoziţie mijloace de transport care să ii ducă la mormanele de gunoaie din jurul municipiului, dar şi in judeţ. Avand in vedere numărul mare de participanţi, organizatorii roagă voluntarii din Zalău să işi asigure singuri mănuşi şi cate un sac de plastic. La Şimleu-Silvaniei, punctul de intalnire al voluntarilor va fi Parcul Central, unde voluntarii sunt aşteptaţi maine, la ora 8.00, pentru a li se repartiza mănuşi şi saci. Pentru celelalte două oraşe, Jibou şi Cehu Silvaniei, precum şi pentru comunele in care se va face curăţenie, punctele de intalnire vor fi in cadrul primăriilor, unde voluntarii sunt aşteptaţi la ora 8.00.
Hai să facem curăţenie!
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...