Din decembrie 2008, de cand PD-L se află la guvernare, s-au inaintat un număr foarte mare de sesizări de neconsti-tuţionalitate asupra actelor şi acţiunilor Guvernului. Cele mai multe sesizări au fost făcute de către parlamentarii opoziţiei. In mai puţin de doi ani, comportamentul legislativ al Guvernului a fost declarat ca fiind neconstituţional in 16 situaţii. Din aceste 16 situaţii, 14 au fost excepţii de neconstitu-ţionalitate ale ordonan-ţelor şi legilor propuse de Guvern şi două situaţii de conflict juri-dic de natură constitu-ţională. Făcand o medie, o dată la mai puţin de o lună jumătate, Guvernul a luat o decizie necon-stituţională. Mai mult, in unele cazuri, a persistat in greşeală, neţinand cont de deciziile anterioare ale Curţii, cum a fost angajarea răspun-derii pentru proiectul de Lege a educaţiei. Cele mai multe acte declarate ca fiind neconstituţio-nale ţin de incercările Guvernului de a lua măsuri anticriză. De fapt, chiar prima mare măsu-ră de austeritate a fost declarată neconstitu-ţională, interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat. Trist este faptul că Guvernul Boc a caştigat titlul pentru executivul cu cele mai multe acte normative declarate neconstituţio-nale, deşi in fruntea sa se află un profesor de Drept Constituţional, Emil Boc, al celei mai prestigioase universităţi din ţară, Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca. Atunci stăm şi ne intrebăm, ce autoritate mai poate avea Emil Boc cand se află la catedră, in faţa studenţilor, şi predă un Drept Constituţional pe care nici el nu-l cunoaşte? Studentul ca studentul, insă după prostia unuia are de su-ferit o ţară intreagă.
Guvernul Boc, cel neconstituţional
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...