Pentru sprijinirea relansarii economice, asigurarea reluarii creditarii economiei, salvarea locurilor de munca existente si crearea altora noi, Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat si a reglementat unele masuri financiar-fiscale. Astfel, a fost suplimentat cu 328 milioane de lei bugetul asigurarilor de somaj, iar pentru sprijinirea IMM-urilor care incadreaza in munca persoane din categorii vulnerabile vor fi alocate 142 milioane de euro din Fondul Social European.
O alta ordonanta aprobata reglementeaza unele masuri financiare in domeniul cheltuielilor de personal in sectorul bugetar. Actul normativ nu exclude acordarea de sporuri, dar s-a convenit cu sindicatele, ca, o parte din limitarile cheltuielilor sa fie suportate si de catre cei care lucreaza in sistemul bugetar. Au fost introduse plafoane maximale pentru majoritatea categoriilor de sporuri acordate in sistemul bugetar, dand in acest fel posibilitatea ministrilor, ordonatorilor de credite, in general, sa se incadreze in fondurile de salarii aprobate.
Guvernul a luat masuri de criza
Articole
Vești bune anul are: miliarde de euro, bani nerambursabili, vor fi alocate pentru investiții
Peste două miliarde de euro sub formă de fonduri nerambursabile sunt prevăzute a fi alocate de autorități în primul trimestru al anului 2025, anunță reprezentanții unei firme de consultanță specializată în proiecte din fonduri nerambursabile. Banii vor fi alocați pentru investiţii în start-up-uri, precum şi în domeniile tehnologiei, inovaţiei şi inteligenței artificale, energiei verzi, agriculturii, turismului. „Autorităţile pregătesc lansarea a peste 15 linii de finanţare distincte, cu alocări cuprinse între 50.000 euro şi 57 milioane de euro…
Mai mult...Locuri de muncă sunt, șomeri sunt, dar tot e nevoie de muncitori străini
În ultimii ani, ne confruntăm cu un paradox pe piața muncii din România. Deși sunt multe persoane fără serviciu, patronii se plâng că nu găsesc angajați. Cei fără activitate reclamă salariile mici pe care le-ar primi odată angajați, așa că mulți aleg să stea în șomaj, pe banii părinților sau să plece în străinătate, iar angajatorii spun că, adesea, angajații au pretenții exagerate, cu mult înainte de a demonstra de ce sunt capabili. Și, cum cineva trebuie…
Mai mult...