Guvernul a decis, miercuri, ca din 2010 sa fie eliminate accizele pentru produsele de lux, precum confectiile de blanuri naturale, bijuterii, parfumuri, arme de vanatoare, printr-o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.
Potrivit Codului fiscal, accizele sunt stabilite in cote procentuale pentru o serie de produse considerate de lux, respectiv confectii din blanuri naturale (cu exceptia celor de iepure, oaie, capra) pentru care in prezent acciza este de 45%, articole din cristal (acciza de 15%), bijuterii din aur si/sau din platina, cu exceptia verighetelor (10%), parfumuri (35%, cu exceptia apelor de parfum pentru care in prezent acciza este de 25%), ape de toaleta (15%), ape de colonie (10%), arme si arme de vanatoare, altele decat cele de uz militar (100%).
Prin modificarea Codului Fiscal, din 2010, aceste accize stabilite in cote procentuale vor fi eliminate.
Proiectul de ordonanta pentru modificarea Codului Fiscal a fost timp de o luna in dezbatere publica.
Guvernul a decis eliminarea, din 2010, a accizelor pentru produse de lux
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...