Avem un sistem de invatamant sub orice critica. Cel putin asta reiese din ceea ce gandeste cu voce tare Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Prezent luni la Timisoara, Funeriu a declarat jurnalistilor ca daca ar trebui sa aleaga intre studiile universitare romanesti sau cele din strainatate, ar alege sa plece in strainatate. Noua ni se pare un lucru nefiresc sa spuna insusi ministrul educatiei ca avem un invatamant universitar slab. Chiar el ar trebui sa fie primul care incurajeaza tinerii absolventi de liceu sa urmeze universitatile romanesti, nu sa le ponegreasca. Dar ce ne mai miram? A adus tot sistemul de invatamant romanesc de rasul curcilor, inclusiv cu examenele de bacalaureat. Funeriu, cel care nici macar nu poate dovedi faptul ca a sustinut BAC-ul pe vremea cand a absolvit liceul. Motivul invocat a fost faptul ca a frecventat scolile straine, de mic copil. Si atunci, chiar nu suntem in stare sa punem in functia de ministru pe unul care stie cum se tine lingura in mana ca sa poata manca reforma educationala?! Se pare ca nu suntem buni decat atunci cand dam bani pentru scoli, pentru uniforme, pentru rechizite si multe alte cheltuieli necesare. Ne-am obisnuit cu ministri si presedinti fara diplome. Igas, Ministru al Administratiei si Internelor a dat examenul de bacalaureat pe la 24 de ani, varsta la care ar fi trebuit sa termine o facultate. Presedintele Basescu facea apel anul trecut la elevii nostri sa urmeze meserii, precum tinichigeria sau barman-ospatar, ca doar „nu toata lumea trebuie sa urmeze o facultate”. Pai cum ar putea o tara ca a noastra ponegrita la refuz de straini sa progreseze, cand mai marii tarii nu sunt adeptii studiilor! Suntem jalnici din toate punctele de vedere. In conceptia actualilor ministrii din guvernarea Boc sunt necesare doar scolile de partid. Chiar de curand spunea Igas ca el are multe scoli de partid, nu mai are nevoie de diplome de studii reale. Se vede asta din tot ceea ce realizeaza al nostru ministru, care a frecventat doar cursurile la distanta. Sa nu ne asteptam ca profesorii universitari si studentii sa faca performanta. Nu mai este necesar…
Funeriu refuza universitatile romanesti…
Articole
În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...Gata vacanța! A început Modulul 3
Miercuri, 8 ianuarie, elevii s-au întors la cursuri. A început cel de-al treilea modul din acest an școlar, care va dura până în data de 7 februarie, 14 februarie sau 21 februarie, după caz, în funcție de decizia fiecărui inspectorat școlar în parte. Elevii vor avea o vacanță de o săptămână, în perioada 10 februarie – 2 martie 2025, tot la alegerea inspectoratelor școlare. Modulul 4 de cursuri va începe în 17 februarie, 24 februarie sau 3 martie,…
Mai mult...