Incepand cu 1 ianuarie 2009, restaurantele si barurile trebuie sa aiba spatii special amenajate si delimitate atat pentru fumatori cat si pentru nefumatori. Spatiile pentru fumat vor trebui sa reprezinte maximum 50% din suprafata spatiului alocat clientilor si va fi obligatoriu ca in acestea sa se asigure ventilare si sa fie izolate de spatiile pentru nefumatori. Totusi, localurile cu o suprafata mai mica de 100 metri patrati pot alege sa functioneze fie ca unitati in care se fumeaza, fie pentru nefumatori. Dupa ce legea va intra in vigoare, restaurantele vor fi controlate de Protectia Consumatorilor. Nerespectarea acestor prevederi va fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre 2.500 si 5.000 de lei, dar localurile pot fi si inchise.
Fumatul, restrictionat
Articole
Hoață din Sânmihai, luată de acasă de polițiști
O tânără de 25 de ani, din Sânmihaiu Almașului, a primit o vizită nedorită joi dimineața. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău i-au trecut pragul pentru o percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, Potrivit anchetatorilor, la data de 6 decembrie, tânăra ar fi pătruns în locuința unei femei, din municipiul Zalău, de unde ar fi sustras suma de 2.700 euro și 1.500 lei. Anul…
Mai mult...Pagină web pentru a prinde infractori periculoși
ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților), împreună cu Europol, Poliția Română și agențiile de aplicare a legii din alte state membre, au lansat o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor urmărite pentru săvârșirea de infracțiuni grave, în Europa. Peste 20 de persoane urmărite au fost publicate pe site în acest an, campania vizând persoane urmărite pentru infracțiuni contra vieții.…
Mai mult...