Potrivit cifrelor oficiale, Salajul are doar trei agricultori persoane fizice care isi valorifica productia la tarabe.
Contribuabilii care in acest an realizeaza venituri din cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si solarii, precum si a arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor sau din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole aveau obligatia ca pana la 1 septembrie sa efectueze plati anticipate in valoare de 50 la suta din impozitul pe veniturile obtinute.
“La nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Salaj, trei persoane au declarat ca obtin venituri din valorificarea produselor agricole pana la 31 august 2009”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Gina Bicazan. Din cei trei agricultori doar unul a facut insa plati anticipate pana la 1 septembrie, in valoare de 1.299 de lei.
“In aceiasi perioada a anului 2008, trei persoane au declarat ca obtin venituri din valori-ficarea produselor agricole, suma incasata fiind de 1.876 lei”, a mai precizat Gina Bicazan. Situatie paradoxala, in conditiile in care la nivelul judetului Salaj sunt mii de persoane care detin certificate de producator agricol, iar pietele sunt pline de co-mercianti care vand legume, fructe sau flori. Astfel, numai in comuna Crasna sunt inregistrati 950 de producatori agricoli persoane fizice, iar la Pericei peste 400. Iar astfel de producatori agricoli apar si in evidentele primariilor din mediul urban, nu numai la sate, doar Zalaul avand in evidete peste 60 de persoane care au declarat ca se ocupa cu agricultura.