Agentia de Plati şi Interventie pentru Agricultura (APIA) acorda mai repede banii care se platesc in avans pentru cererile depuse in Campania 2020, potrivit unui anunt facut de Adrian Oros, ministrul Agriculturii.
Acesta a anuntat joi, 23 aprilie, intr-o declaratie de presa ca desi fermierii romani vor primi acelasi procent ca anul trecut din suma totala alocata pe hectar, adica 70 la suta din FEGA si 85 la suta din FEADER, banii ar putea intra mai repede in conturi fata de anul trecut.
"(…) S-a aprobat cresterea avansului platilor directe catre fermieri de la 50% la 70% si in cazul platile pentru dezvoltare rurala de la 75% la 85%. Sigur, aceasta masura pe fermierii din Romania nu ii ajuta cu nimic pentru ca astfel (in acest procent – n.r) au fost acordate avansurile in ultimii ani. Asteptam sa se confirme ceea ce am cerut si anume plata avansului mai devreme, am cerut ca anul acesta sa dam banii pentru subventii in data de 15 septembrie", a spus ministrul agriculturii.
"Masurile vor spori fluxul de lichiditati al fermierilor si vor reduce sarcina administrativa atat pentru autoritatile nationale si regionale, cat si pentru fermieri, in aceste momente deosebit de dificile. Pentru a creste fluxul de lichiditati al fermierilor, Comisia va majora avansurile la platile directe (de la 50% la 70%), respectiv platile pentru dezvoltare rurala (de la 75% la 85%)", potrivit anuntului facut de Comisia Europeana.
Fermieri: banii ar putea intra mai repede in conturi fata de anul trecut
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...