Nicio unitate de învățământ din județul Sălaj nu va folosi cataloagele electronice pentru notarea elevilor în acest an școlar, potrivit listei aprobate și publicate de Ministerul Educației privind școlile care trec de la cataloagele clasice la cele electronice.

Potrivit Ordinului 5157 din 31 august 2021 al ministrului Educației, unitățile de învățământ aveau posibilitatea să se înscrie în programul-pilot cu câteva zile înainte de începerea cursurilor.

Școlile de stat și cele particulare din România care foloseau la data publicării ordinului o formă de catalog electronic se puteau înscrie până la data de 10 septembrie în programul de școli-pilot, lansat de Ministerul Educației. Unitățile de învățământ acceptate în programul-pilot își vor achiziționa programele sau serviciile de catalog electronic din bugetul propriu și vor putea să treacă notele elevilor doar în catalogul electronic, renunțându-se astfel definitiv la catalogul clasic.

Ordinul privind implementarea catalogului electronic în școli pilot arată că, la sfârșitul anului școlar, catalogul electronic se tipărește, semnează, avizează și arhivează de către directorul unității de învățământ.

Cele mai multe școli înscrise și aprobate de Ministerul Educației în cadrul acestui program sunt din județul Sibiu – 32 de unități de învățământ, urmate de 23 de școli din București și tot 23 din Cluj, 18 din Iași și alte 10 din Brașov.

Județele Alba și Vrancea au aprobată utilizarea catalogului electronic pentru 4 școli; Tulcea – pentru 15 școli, Suceava – 13 școli, Constanța pentru 9 unități de învățământ; Ialomița și Ilfov – 8 unități; Covasna, Harghita și Neamț – 2 unități, Dâmbovița – 7 școli, Aradul, Argeșul, Bihorul, Caraș Severin, Dolj, Teleorman – câte 3 școli; Buzău, Galați și Timiș – 6 școli; Bacău, Mureș, Satu Mare – 5 școli; Bistrița Năsăud, Botoșani, Călărași, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Olt, Prahova și Vâlcea –  câte o unitate de învățământ.