Şapte persoane care se ocupau de fraudarea cărţilor de credit şi au acţionat in Municipiul Zalău au fost reţinute de către DIICOT.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au anihilat sambătă o importantă grupare infracţională specializată in comiterea de fraude cu cărţi de credit ce acţiona şi pe teritoriul Municipiului Zalău. Din gruparea infracţională coordonată de inculpatul Parjol Florin, zis „Ghenosu”, fac parte un număr de şapte membri, iar acţiunea procurorilor DIICOT vine după ce la data de 15 octombrie 2010, acest „Ghenosu” a fost arestat pentru fraudă cu cărţi de credit. Prejudiciul cauzat de către gruparea „Ghenosu” prin efectuarea de retrageri de nume-rar fără consimţămantul titularilor cardurilor este de apro-ximativ 200.000 de lei.
Scanau banda magnetică a cardurilor
„In perioada martie – octombrie 2010, cei şapte s-au constituit intr-un grup infracţional organizat şi au procedat la confecţionarea artizanală şi exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată elec-tronice, procedand la instalarea de echipamente de <
> pe terminale de distribuţie a nume-ralului la peste 15 ATM-uri din Zalău, Bucureşti, Timişoara, Arad, Braşov, Constanţa şi Băile Herculane, in vederea colectării de informaţii de pe banda magnetică a cărţilor de credit”, se arată in comunicatul DIICOT. In urma probelor depuse la dosar, procurii au dispus reţinerea pentru 24 de ore şi au formulat propunere de arestare preventivă faţă de cinci inculpaţi.
Zalăul are tradiţie in falsificarea cardurilor
Conform unor surse judiciare, gruparea infracţională era constituită in Targovişte şi a ajuns să acţioneze in Zalău ştiind că este un oraş cu antecedente in falsificarea de carduri. In martie 2008 cinci persoane, cu varste intre 22-27 de ani, au fost reţinute in Zalău, după un flagrant organizat pe operaţiuni financiare frauduloase folosind mijloace de plată electronice. Odată cu reţinerea celor cinci, s-a făcut şi o percheziţie a locuinţelor, unde au fost descoperite mai multe seturi de carduri clonate şi aparatură de falsificat, toate fiind confiscate. In iulie 2008, Biroul Teritorial Sălaj al DIICOT a trimis in judecată un număr de şase persoane, acesta fiind acuzate că au sustras cu ajutorul unor carduri false aproximativ 100.000 de dolari de la mai multe instituţii financiare din Europa şi America.