Problema cimitirului este una acută în municipiul de sub Meseș. Oficialitățile spun că mai sunt aproximativ 150 de locuri pentru cei care, vrând-nevrând, pășesc în veșnicie și tocmai au luat unele măsuri pentru a nu rămâne morții pe dinafară. Una dintre măsuri, de pildă, este interzicerea rezervării locurilor de veci.
S-a încercat anul trecut varianta unui nou cimitir în cartierul Dealul Morii, dar după dezbateri aprinse care au durat câteva luni autoritățile, la presiunea cetățenilor, au renunțat la amplasarea cimitirului în noul cartier. Până la urmă s-a repus pe tapet o mai veche idee, aceea de a extinde cimitirul actual.
S-a purces la achiziționarea de teren în partea estică a cimitirului, la defrișarea lui și la includerea în perimetrul cimitirului actual. Viceprimarul Fazakas Nicolae recunoaște că este o soluție de moment. Asta înseamnă o perioadă de 15 ani, după calculele autorităților, în care morții Zalăului stop_coloana vor avea unde să poposească după trecerea la cele veșnice.
Municipalitatea a declanșat etapa de încadrare în vederea obținerii avizului de mediu pentru ”PUZ extinderea cimitirului municipal Zalău” strada Andrei |aguna, zona străzii |efan cel Mare. Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul municipiului Zalău, Piața Iuliu Maniu nr.3, începând de ieri, între orele 8.00 – 16.00.
Discutând nu cu mult timp în urmă cu primarul Ionel Ciunt despre actuala extindere a cimitirului municipal acesta a recunoscut că este o soluție provizorie, dar că până la urmă se va găsi un teren în municipiul Zalău pentru amenajarea unui cimtir nou.
Extinderea cimitirului din Zalău este supusă dezbaterii publice
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...