Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău continuă seria deplasărilor în grup organizat prin județ, cu plecare din municipiu, pentru a descoperi cât mai multe dintre frumusețile Sălajului.

A venit rândul excursiei de toamnă din proiectul ,,Circuitul Anotimpurilor”, organizată acum sub sloganul “Tradiție deGust are Țara Silvaniei!”.

“Sub foșnetul frunzelor suflate de vântul țanțoș de toamnă, mergem în excursie! Așa cum v-am obișnuit, excursia din acest anotimp, din cadrul proiectului <Circuitul anotimpurilor>, este dedicată vizitării zonelor propice culturilor de viță de vie, din Țara Silvaniei.

În 26 octombrie, mângâiați de razele soarelui tomnatic, pornim la drum pentru a degusta câteva dintre deliciile pe care ni le oferă, an de an, acest anotimp emblematic.

Pornim din Zalău, de la Muzeul Județean de Istorie și Artă, unde vom vizita expoziția temporară <Spăcele. De la cusăturile vechi la cele noi>. Măiestria cămășilor tradiționale trebuie valorificată și, de fiecare dată, noi susținem astfel de demersuri.

După ce vom admira frumusețea și migala cusăturilor tradiționale, vom merge mai departe și îl vom vizita pe destoinicul olar din localitatea Borla, Csibi Csaba.

Armonia toamnei o vom vedea cel mai bine în podgoria prietenilor noștri de la Carastelec Winery. Gazdele iscusite ne vor îmbia cu diverse sortimente de vin, făcute cu mult drag de aceste locuri.

La fel de specială va fi și oprirea pe care o vom face la familia Cordiș, din Șimleu Silvaniei, pe care o cunoaște tot Sălajul. Vom afla povestea care stă în spatele unor veritabile produse atestate tradițional și care sunt atât de îndrăgite de către noi toți.

Cu gândul că vremea ne va permite, înainte de a porni spre Zalău, ne vom bucura de farmecul toamnei, în Parcul Măgura, din Șimleu Silvaniei”, transmit organizatorii.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport, vizitare la muzeu și degustare, în valoare de 150 lei/adult, 145 lei/pensionar și 63 lei/copil. Excursia va fi organizată pentru un grup de 40 de persoane.

Doritorii se pot înscrie la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 24 octombrie.