Elevii sălăjeni din clasele I-VIII vor primi, pe langă lapte şi corn, şi mere incepand din 5 ianuarie. A fost finalizată, in sfarşit, licitaţia pentru desemnarea furnizorilor de fructe. Doi operatori economici au fost desemnaţi caştigători, potrivit informaţiilor furnizate de Consiliul Judeţean Sălaj. Este vorba de o fermă sălăjeană, din localitatea Ip şi una din Turda, judeţul Cluj.
Costul estimat pentru derularea programului este de 456.734 de lei, suma ce va fi prevăzută in bugetul propriu al judeţului pe anul 2011. Finanţarea programului se va face din sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, aprobate in cadrul Programului naţional de incurajare a consumului de fructe in şcoli in anul şcolar 2010-2011. Peste 20.000 de elevi din şcolile gimnaziale din judeţ urmează să primească cate un măr, in decursul a 93 de zile de şcolarizare. Deşi era prevăzut ca elevii să-şi primească merele de la 1 noiembrie, programul prin care se distribuie fructe a intarziat in judeţul Sălaj din cauza birocraţiei. Administraţia judeţeană a motivat intarzierea prin faptul că „HG 905/2010 privind stabilirea fructelor, frecvenţei şi limitei valorice a fructelor a fost publicată in Monitorul Oficial in data de 6 septembrie, dată la care au fost indeplinite toate condiţiile legale pentru demararea procedurii”. Iar fructele vor ajunge in şcoli abia după finalizarea licitaţiei.
Elevii sălăjeni işi primesc merele din ianuarie
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...