Investitii masive prin diverse programe de accesare, investitii specifice AFIR, investitii atrase spre comunitatile locale etc. au facut ca dupa 1989 sa "explodeze" construirea de sali si baze sportive. Dar cum sunt folosite?

rn

Banii s-au investit, materiale si posturi au fost, intretinerea lor costa! Dar efectul? Cati tineri le folosesc? Sunt eficiente orele de educatie fizica, considerate "neglije", produc in final acel asteptat efect ? Din pacate, tot mai multi tineri folosesc alte mijloace de a petrece timpul liber, opuse miscarii sportive, mai mult, unele baze sportive, terenuri fotbal etc sunt la iesire din localitate.
Nu cred ca este benefic iar programa scolara axata pe orele de educatie fizica in scoli ar merita reconsiderata . Apoi sunt sali de sport neutilizate, folosite in regim taxabil de catre adulti, pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere sala.
Nefiind programe scolare adecvate sportive, lipsa motivarii cadrelor didactice cu pregatire in domeniu, dezinteresul elevilor si parintilor toate aceste investitii masive cad in derizoriu! Sa mai spunem ca, intr-un sat, drumul de acces pe terenul de fotbal, are in componenta un trotuar, egal cu drumul si mai inalt cu centimetri buni incurcand circularea a doua vehicule, una pe langa alta!!
Sporturile de masa nu sunt agreate in judetul nostru, slaba preocupare din partea factorilor decizionali, iar tinerii, cum spuneam, gasesc alte mijloace de petrecere a timpului liber.
A citi o carte, acum, este un chin, a face sport acum, este o pedeapsa, a fi in ton cu "fa ce face lumea" este o virtute?
Si, totusi, spre ce ne indreptam?
S-auzim de bine!