Reprezentantii Statelor U.E. invitati la conferinta de la Zalau au vizitat obiective importante din Salaj
„Nu va plangeti de drumuri. Sunt judete care stau mai rau decat voi”, a declarat cam iritata Maria Stoian, presedintele onorific al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Romania. Declaratia reprezentantului ANTREC a venit ca reactie la intrebarile jurnalistilor care au intrebat-o daca se poate face turism intr-un judet cu drumuri proaste, ca Salajul. Iar Maria Stoian crede ca turismul e posibil, chiar daca trebuie sa ocolesti craterele din asfalt. Comentariile sunt de prisos…
La intalnirea cu jurnalistii salajeni au participat si invitatii la Conferinta Internationala „Ecoturismul transfrontalier – sansa pentru dezvoltarea regiunilor”, care s-a desfasurat in perioada 4 – 6 septembrie, la Zalau. Conferinta reprezinta a patra parte dintr-un total de opt manifestari dedicate turismului in cadrul statelor membre ale UE si reuneste reprezentanti din sase tari – Italia, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Germania si Romania. Conferinta de la Zalau a coincis, in acest an, si cu festivalul „Satul Salajean”, organizata de Consiliul Judetean (CJ) Salaj, iar coincidenta este una intentionata, deoarece gazdele au dorit sa le prezinte invitatilor manifestarilor specifice traditiilor locale. Inafara participarii la festival, reprezentantii straini au avut parte si de excursii organizate in judet. Biserica de lemn din Pausa, Gradina Zmeilor, Gradina Botanica din Jibou si castrul roman de la Porolissum au facut parte din itineriul salajean al participantilor la conferinta.
Ecoturism transfrontalier pe drumuri desfundate
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...