Multi dintre aditivii alimentari cunoscuti sub numele de E-uri, demonizati de cei preocupati de alimentatia anatoasa, fac mai mult bine decat rau, potrivit cercetarilor lui Stefan Gates, realizatorul unui documentar pe acest subiect pentru BBC, relateaza dailymail.co.uk. Specialistul in gastronomie Stefan Gates, din Marea Britanie, a cercetat aditivii alimentari in vederea realizarii documentarului “E Numbers: An Edible Adventure” (E-urile: o aventura comestibila), pentru BBC. De-a lungul istoriei, diferite substante au fost adaugate in mancare pentru a o colora, a o face mai gustoasa sau a o conserva mai bine. In prezent insa aditivii alimentari sunt reglemen-tati si trebuie sa respecte anumite criterii stricte. In tarile Uniunii Europene, toti aditivii permisi sunt notati cu simbolul “E” (de la Europa) si un numar de serie. Exista peste 300 de aditivi alimentari, care se regasesc in componenta a 50% dintre produsele comercializate in supermarket-uri. Potrivit lui Gates, chiar si cei care urmeaza o dieta organica tot consuma aditivi. Multi dintre acestia provin din surse naturale si 20 dintre ei chiar sunt produsi de corpul uman. “Unii aditivi sunt substante de care corpul nostru are nevoie pentru supravietuire si altii sunt arme importante impotriva bacteriilor care ameninta viata “, spune Gates despre acestia din urma.