Bugetul tarii pe anul 2012 care se dezbate in aceste zile in parlament face valuri in presa, printre politicieni, printre oamenii de rand. Mai in toate aparitiile scrise sau televizate se vede o preocupare excesiva pentru inghetarea pensiilor si a salariilor bugetarilor. Numai ca grija pe care le-o poarta pensionarilor politicienii si unii ziaristi are alte ratiuni decat cele strict financiare. In tara sunt circa sase milioane de pensionari, adica o armata electorala, care poate inclina oricand balanta victoriei in alegeri. La fel se intampla si cu bugetarii, circa 1,4 milioane de salariati, la randul lor o armata electorala, in care se regaseste toata clientela politica si toti acolitii celor care s-au perindat la putere si s-au transformat tot mai mult in propagandisti si tot mai putin in profesionisti. Ceea ce ma intristeaza cel mai mult este faptul ca in timp ce pe problemele pensionarilor si bugetarilor se bate multa moneda, de o alta problema, ce tine cu adevarat de prezentul si viitorul tarii, nici macar nu se aminteste. Este chestiunea tinerilor din aceasta tara, despre care nimeni nu prea sufla o vorbulita. A celor din scoli si facultati, cat si a celor ce au absolvit studiile, la zi, la seral, la distanta si care ies la rampa vietii direct cu carnetul de somer. Despre tragedia tinerilor romani nu se spune prea multe. Si apropo de bugetul care se dezbate in aceste zile, cati parlamentari stiu oare ca bursa sociala pentru un elev din invatamantul preuniversitar este de 13 lei pe luna. Adica tot atat cat contravaloarea unui minut de munca a unui deputat sau senator. Iar bursa de merit in acelasi invatamant se ridica la 35 de lei pe luna. Cu asta se rasplateste performanta tinerilor nostri campioni la invatatura. O situatie de necrezut, dar explicabila daca ne gandim ca ei nu au drept de vot. Ca sa fie si ei bagati in seama trebuie sa ajunga fie bugetari, fie…pensionari. Dureroasa asteptare. Pana atunci soarta tineretului nu intra in calculul politicienilor, al parlamentarilor si nici al guvernelor care stabilesc bugetul tarii. Tinerii pot sa mai astepte, pina ajung si ei masa de manevra. Sa mai astepte…
Dureroasa asteptare
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...