In Sălaj vor funcţiona şase centre de permanenţă. Pentru cele din Zalău, Cehu Silvaniei şi Crasna s-a depus deja documentaţia, iar pentru centrele din Cuzăplac, Ileanda şi Sărmăşag, prefectul va incerca săptămana asta să ajungă la un consens cu primarii din cele trei localităţi. Cele şase centre de permanenţă vor fi dotate şi cu salvări, a spus prefectul. In 2008 erau 14 localităţi fără medic de familie, in prezent numărul lor a scăzut la trei, iar deschiderea centrelor de permanenţă vine in special in ajutorul locuitorilor de la ţară, care nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze pană la cel mai apropiat spital de la oraş. Centrul de Cercetare şi Asistenţă Medicală Şimleu Silvaniei a fost comasat cu Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, iar numărul de paturi din cele şase spitale din Sălaj s-a redus de la 1.333 in 2008 la 1.158 in prezent, in condiţiile in care autorităţile locale au plătit peste 9 milione de lei din datoriile spitalelor, iar bugetul de 23 de milioane de lei din primele şase luni ale anului va fi suplimentat cu 30 la sută pentru a doua jumătate a anului, ajungand la suma de 35,5 milioane de lei. Prefectul a spus că trebuie găsită o soluţie pentru suplimentarea fondurilor pentru medicamente din spitale, de la 1-2 la sută cat e in prezent pană la 10 la sută, pentru ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să-şi cumpere medicamentele necesare pe timpul spitalizării.
După comasarea spitalelor Sălajul va avea şase centre medicale de permanenţă
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...