DSVSA Salaj este cu ochii pe mielul de Pasti
In cadrul sedintei de colegiu prefectural care a avut loc vineri la Prefectura Municipiului Zalau, Mircea Martin, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj a prezentat masurile pe care institutia le va lua in perioada sarbatorilor pascale si programul de inspectii si control comun cu alte autoritati, precum Directia de Sanatate Publica (DSP) si Oficiul pentru Protectia Consumatorului.
Potrivit lui Mircea Martin, in perioada premergatoare sarbatorilor, DSVSA Salaj are aigurata permanenta la toate circumscriptiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, inclusiv in zilele de sambata si duminica. De asemenea, va fi afisat programul de lucru, persoana responsabila si numarul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veteri- nare. Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor vor verifica modul in care sunt res-pectate conditiile sanitare veterinare din toate targurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, valorificare si de alimentatie publica si va fi sanctionata orice incalcare a prevederilor legislatiei sanitare veterinare in vigoare. Obiectivul principal al inspectorilor DSVSA vizeaza controlul produselor de origine animala, dar si pe cele de origine non-animala. In cadrul programului de autocontrol, producatorii vor face dovada realizarii ana-lizelor numai in laboratoare autorizate sanitar veterinar.
Legat de asigurarea necesarului de carne de miel, in aceasta perioada este deschis, incepand de duminica, abatorul Transilvania Ovicarm, care va face atat sacrificari propri, cat si prestari de servicii pentru crescatorii de animale din judet. Transilvania Ovicarm va asigura necesarul de miei prin doua masini firgorifice specializate. De asemenea, va fi deschis un centru de sacrificare, Siciliana, din Simleu Silvaniei.
