DSVSA, DSP şi Protecţia Consumatorilor au un plan comun de controale inainte de Paşti

imagine-articol0_50149

 

Mai este o săptămână până când creştinii ortodocşi vor serba Sfintele Sărbători Pascale. Prefectura Sălaj a anunţat vineri, 22 aprilie, că în această săptămână vor avea loc controale “la sânge” pentru toţi comercianţii din judeţ. Prefectura a realizat un plan comun de acţiuni ale DSVSA, DSP şi Protecţia Consumatorului pentru această perioadă. 

DSVSA va avea în această săptămână atribuţii ce ţin de controlul respectării regulilor de igienă şi a cerinţelor privind siguranţa alimentelor în unităţile ce depozitează, transportă şi valorifică produse de origine animală şi non-animală; verificarea respectării condiţiilor de funcţionare a obiectivelor supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; verificarea conformităţii ghidurilor de bune practici din domeniul siguranţei alimentelor cu regulile de igienă a alimentelor; controlul privind respectarea cerinţelor veterinare şi pentru siguranţa alimentelor cu privire la importul, exportul, produselor alimentare de origine animală şi non-animală; efectuarea controalelor în vederea prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare prin consumul produselor de origine animală şi non-animală etc. stop_coloana
DSP Sălaj va avea în această săptămână controale ce ţin de modul de respectare a condiţiilor generale de igienă în unităţile controlate; modul de aplicare a prevederilor privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor (controalele la angajare şi controalele medicale periodice); modul de aplicare a prevederilor privind efectuarea cursurilor pentru însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă de către personalul angajat.
Protecţia Consumatorului va avea în această perioadă următoarele atribuţii: supravegherea şi controlul etichetării produselor alimentare, pe lanţul producător-consumator, conform legislaţiei specifice; controlul calităţii serviciilor prestate în unităţile de alimentaţie publică; verificarea publicităţii produselor alimentare şi serviciilor de alimentaţie publică; verificarea indicării preţurilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare etc.