Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, din care face parte şi Secţia de Drumuri Naţionale Sălaj, trebuie să dea săptămanal cel puţin cinci amenzi.
Printr-o adresă semnată de directorul general adjunct economic al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania (CNADNR), Ionuţ Masala, Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri din ţară sunt informate că trebuie “să urmărească zilnic activitatea echipajelor de control a traficului rutier din subordine, astfel incat, in cursul fiecărei săptămani, fiecare echipaj din subordine să aplice, ca urmare a cantăririi, cel puţin cinci sancţiuni utilizatorilor care circulă cu depăşirea maselor maxime admise”, se arată in documentul oficial. Măsura impusă de către superiorii de la Bucureşti a venit după ce s-a constatat o scădere in 2010 a sancţiunilor aplicate transportatorilor pentru depăşirea masei maxime admise pe drumurile publice. “Deşi in această perioadă au fost cantărite 11.846 de vehicule de transport marfă cu masa maximă admisă mai mare de 12 tone, faţă de 5.567 de vehicule cantărite in aceeaşi perioadă in 2009, numărul sancţiunilor contravenţionale a scăzut de la 2.381 in perioada ianuarie – august 2009, la 1.570 in aceeaşi perioadă a anului 2010, deşi pe reţeaua de drumuri naţionale numărul transporturilor desfăşurate cu depăşiri nu s-a diminuat”, mai precizează adresa Companiei Naţionale de Drumuri.
Amenzi pentru venituri mai mari ale CNADNR
Contactat ieri de către reporterul Graiul Sălajului, Mircea Crişan, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Sălaj, a declarat că ştie de o asemenea adresă venită de la Compania Naţională, insă echipajele mobile de control trafic aparţin de Regionala Cluj-Napoca şi acţionează pe drumurile naţionale din Sălaj. Conform lui Mircea Crişan, această hotărare a superiorilor de la Bucureşti are ca scop creşterea incasărilor din venituri proprii ale companiei. “Oricum, din cuantumul amenzii numai 25 la sută intră in contul Companiei Naţionale de Drumuri, restul de 75 la sută merg către Finanţe”, a completat Crişan.
Drumarii au normă de amenzi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...