Administrația județeană vrea să actualizeze valoarea investiției și să suplimenteze cu aproape 4 milioane de lei suma oferită executantului
Scumpirea materialelor de construcții, dar și a manoperei pentru astfel de lucrări încurcă proiectele administrațiilor locale și județene. După mai multe încercări de a găsi un executant pentru reabilitarea Compartimentelor de Reumatologie și Recuperare din cadrul Spitalului Județean de Urgență (Spitalul de Recuperare), administrația județeană intenționează să majoreze suma alocată pentru realizarea investiției. “Având în vedere faptul că Devizul General a fost elaborat în anul 2021, au existat numeroase creșteri ale prețului materialelor de construcții, inclusiv creșterea manoperei, prin Ordonanța nr. 168/2022, procedura a fost lansată de 2 ori, în prima procedură de achiziție publică a fost depusa o singură ofertă neacceptabilă, iar la reluarea procedurii de achiziție publică nu s-a depus nicio ofertă, considerăm că se impune actualizarea devizului general si a indicatorilor tehnico-economici rezultați din DALI. (…)Astfel, valoarea actualizată a investiției va fi în cuantum de 13.386.494,59 lei (inclusiv TVA), din care valoarea C+M va fi în cuantum de 8.408.851,16 lei (inclusiv TVA)”, scrie în referatul proiectului de hotărâre care va fi supus la vot în ședința Consiliului Județean din 27 aprilie.
Inițial, Consiliul Județean Sălaj a stabilit valoarea totală a investiției la 10.737.437 lei, inclusiv TVA.
Compartimentele de Reumatologie și Recuperare din cadrul Spitalului Județean de Urgență
Zalău își desfășoară activitatea într-o clădire de tip pavilionar, aflată la circa 200 de metri distanță de clădirea principală a spitalului, pe str. Dumbrava, nr. 60.
Clădirea a fost construită în jurul anului 1940, destinația inițială fiind de locuințe pentru cadre militare. La parter funcționează compartimentul de Recuperare, iar la etaj compartimentul de Reumatologie. După
ce a fost preluată de către Spitalul Județean de Urgență Zalău, în anul 1965, construcția nu a suferit
modificări substanțiale, doar mici intervenții sau reparații curente.
Prin investiția propusă se intenționează reabilitarea, consolidarea și creșterea eficienței energetice a clădirii, în scopul menținerii acesteia în stare bună de funcționare din punct de vedere al siguranței, al igienei și sănătății celor care utilizează acest spațiu.
Principalele obiective avute în vedere sunt asigurarea circuitelor funcționale și medicale specifice; separarea acceselor pentru cele două compartimente; dotarea clădirii cu ascensor vertical pentru transportul persoanelor și materialelor; realizarea circuitelor funcționale pentru personal și pacienți; asigurarea funcționării cabinetului medical de tip ambulatoriu; dotarea spațiilor cu mobilier și aparatură medicală; refacerea instalațiilor. În proiect este prevăzută, de asemenea, extinderea clădirii pe verticală cu încă un etaj, unde va funcționa compartimentul Reumatologie.