Până la această oră a fost înregistrat un singur incident electoral, transmite IPJ. Două persoane au solicitat urna specială la domiciliu însă, la deplasarea membrilor secției de votare, însoțiți de polițiști, acestea nu se aflau la domiciliu. A fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările pentru infracțiunea de fals în declarații.
Începând cu ora 16.00 au fost suplimentate efectivele de siguranță publică cu 40 de polițiști și au fost intensificate activitățile de patrulare în zona secțiilor de vot, pentru prevenirea oricărui incident legat de procesul electoral.
În cursul zilei de astăzi nu au fost sesizate incidente deosebite de ordine publică care să afecteze desfășurarea procesului electoral.
La nivel județean peste 600 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenați în misiuni specifice, pentru ca procesului electoral să se desfășoare fără probleme. 75 de angajați MAI asigură ordinea publică la nivel județean, 18 vor verifica și soluționa sesizările de posibile incidente electorale, iar 623 de angajați asigură protecția celor 313 secții de votare.
Reamintim faptul că, în afară de membrii biroului electoral al secției de votare, de candidați, și de celelalte persoane prevăzute de reglementările legale, nicio altă persoană nu poate staționa în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.
Persoanele care refuză să se conformeze dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot și în împrejurimi poate fi sancționat cu amendă cuprinsă între 1500 și 4500 lei.
Comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în zona de protecție a secției de votare, respectiv în limita celor 50 de metri este interzisă.
De asemenea, utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrare sau preluare de imagini este interzisă.