Dupa un lung sir de procese in instanta, Dorel Oros a revenit vineri pe scaunul de pe care plecase in urma cu 14 luni, fiind reinvestit in functia de director executiv al Directiei Silvice Salaj.
In perioada august 2008 – ianuarie 2009, Dorel Oros a detinut functia de director general al Regiei Nationale a Padurilor. Metaforic spus, era dumnezeul aurului verde din Romania. A fost schimbat pe criterii politice si acum se afla in proces pe aceasta tema cu Romsilva. S-a intors la conducerea silvicilor salajeni, iar in aprilie 2009 a fost concediat prin decizia Regiei Nationale a Padurilor. Decizia avea ca baza Ordonanta de Guvern nr 37/2009, care prevedea schimbarea directorilor pe criterii politice si era un atentat la Legea nr.188/1999 privind statutul functionarilor publici. Curtea Constitutionala a Romaniei a anulat Ordonanta de Guvern nr. 37 si, in mod firesc, Dorel Oros trebuia repus in functia de director al Directiei Silvice Salaj. A urmat un lung sir de procese in care de fiecare data Dorel Oros avea castig de cauza si de fiecare data Regia Nationala a Padurilor inainta recurs. Asa s-a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care in data de 14 aprilie 2010 i-a dat castig de cauza, repunandu-l in drepturi (functia de director) pe Dorel Oros. Asa se face ca vineri, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor, Sandor Boloc, s-a deplasat la Zalau pentru a-l unge pe Dorel Oros in functia de director al Directiei Silvice Salaj.

RETROCEDARILE ABUZIVE SI FURTUL DE LEMNE IN PRIM PLAN
Dupa aparitia Legii funciare 247/2005, au inceput sa se retrocedeze mari suprafete de padure urmasilor mosierilor si grofilor. Era o nebunie. Dorel Oros fiind membru al Comisiei Judetene de Fond Funciar a fost singurul care n-a semnat procesele verbale de retrocedare a terenurilor forestiere. Banuia ca-i o batjocura la adresa padurilor din judet si banuiala sa din pacate s-a adeverit. Padurile au fost pur si simplu jefuite de firme din tara si strainatate. Dupa reinvestirea sa in functie, Dorel Oros a promis ca in temeiul legii va verifica cine a fost si cine n-a fost in drept sa obtina mari suprafete de terenuri forestiere din padurea statului, adica a noastra si va ataca in instanta, acolo unde va fi cazul, hotararile comisiilor locale si ale comisiilor judetene. Avand in vedere situatia economica in care se afla tara, Dorel Oros este ingrijorat de faptul ca, incepand din toamna, fondul forestier va fi agresat de cetateni care nu detin paduri si care n-au posibilitatea sa-si cumpere lemne pentru iarna. In acest sens va intari paza padurilor si va colabora intes cu Jandarmeria. Deja exista semnale ca in unele parti ale judetului se fura ca-n codru. Cat depre contractele de administrare a padurilor, incheiate cu detinatorii de teren cu vegetatie forestiera, acestea vor fi reanalizate si se va stabili pretul in functie de amplasament, suprafata, zona, si nu in ultimul rand in functie de cat de buni sau rau platnici sunt proprietarii. Cat despre proiectele pentru obtinerea fondurilor europene nerambursabile, acestea vizeaza constructia de drumuri forestiere si impadurirea unor suprafete de teren scos din circuitul agricol.