Societăţile comerciale Abator Ovicarn, Siciliana şi Cerespan sunt autorizate de către DSV pentru sacrificarea mieilor.
Pentru o mai bună supraveghere sanitară veterinară in perioada premer-gătoare sărbătorilor pascale, la nivelul judeţului Sălaj, Prefectura a transmis tuturor primăriilor din judeţ informaţiile cu privire la condiţiile obligatorii ce trebuiesc indeplinite in cazul in care doresc organizarea de spaţii temporare pentru sacrificarea mieilor. Insă, numai primăriile Şimleu Silvaniei şi Jibou au manifestat interes pentru autorizarea temporară a unor astfel de spaţii, potrivit biroului de presă al Instituţiei Prefectului. Astfel, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj a avizat spaţii temporare pentru sacrificarea mieilor, pentru o perioadă de 10 zile, la societăţile comerciale Abator Ovicarn din localitatea Hereclean, Siciliana SRL – oraşul Şimleu Silvaniei şi Cerespan SRL – oraşul Jibou.

Prefectul ii avertizează pe comercianţi
De asemenea, s-a intocmit un protocol de colaborare intre serviciile publice deconcentrate cu competenţe in domeniu: Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, in scopul intensificării acţiunilor de supraveghere sanitară veterinară a modului de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, a ouălor precum şi a altor produse alimentare de origine animală şi nonanimală. „Le-am atras atenţia să ajungă la toate magazinele mari şi atrag atenţia comercianţilor să nu pună la vanzare produse expirate sau să incerce modificarea datei de valabilitate a produselor”, a declarat prefectul Alexandru Vegh, in cadrul conferinţei de presă.