DNA cere din nou arestarea Elenei Udrea

Deputat în funcţie, Elena Udrea este acuzată că a primit 3,8 milioane de dolari pentru un contract cu Hidroelectrica
DNA a sesizat ieri Camera Depuataţilor şi Ministerul Justiţiei pentru demersuri în vederea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea într-un nou dosar, în care aceasta este acuzată de fapte grave de corupţie: luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2012).
Comunicatul DNA descrie în detaliu capetele principalele capete de acuzare şi spune că Elena Udrea a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat. De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.
Cel mai auzat şi mai arestat deputat în funcţie şi fost ministru
Acum cu trei dosare grele care-i atârnă cât trei pietre de moară, Elena Udrea, care a îndeplinit în perioada decembrie 2008 – februarie 2012 funcţiile de ministru al Turismului, stop_coloana ministru interimar al Mediului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.
În 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul “Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.
Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul “Microsoft”, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”.
Udrea vrea să arunce pisica
Elena Udrea că noul dosar penal este bazat pe denunţurile fostei şefe a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) Ana Maria Topoliceanu, fostă colaboratoare a sa. Ea a susţinut că noile dosare sunt rezultatul “diviziei Udrea” din DNA şi a acuzat-o din nou pe Laura Codruţa Kovesi că face tot posibilul să îi deschidă noi dosare. Legat de intermedierea contractului cu Hidroelectrica, Elena Udrea a spus că acesta a fost încheiat, de fapt, prin intermediul Anei Maria Topoliceanu, şi că aceasta ar fi folosit şi cele cinci milioane de dolari.