Din culisele filmărilor MasterChef la Porolissum
Castrul Roman Porolissum din Moigrad a găzduit în urmă cu două luni echipa de la Master Chef pentru a filma un episod al concursului culinar. Dacii şi romanii de la Asociaţia Amicii Muzeului din Zalău, împreună cu membrii trupei Terra Dacica Aeterna şi Legiunea a XIII-a Gemina din Alba Iulia, au fost gazdele concurenţilor show-ului culinar. Marţi, 2 decembrie, de la ora 20.30, emisiunea filmată la Porolissum va fi difuzată pe micile ecrane.
După ce au gătit pentru vedete sau mititari, cei opt aspiranţi la titlul de Masterchef rămaşi în cursă au fost provocaţi să gătească după reţete antice pentru cohortele de romani şi pentru soldaţii daci. La show-ul ce va fi difuzat marţi, cei opt concurenţi rămaşi în concurs au fost împărţiţi în două echipe, roşie şi albastră.
Alexandra Andronic, Andreea Oana Ionica, Isadora Catila Da Silva e Silva, Odette Mândruţă, Rasty Petzalis, Paul Siserman, Tudor Marcu şi Patricia Iordache sunt cei opt concurenţi care au gătit la Porolissum.
La Porolissum, echipa albastră a gătit raţă cu sfeclă roşie şi ciorbă cu carne de vacă amestecată cu carne de porc. Echipa roşie a pregătit mistreţ cu fasole şi ciorbă de perişoare.
Nu au lipsit nici demonstraţiile de luptă dintre daci şi romani şi dansurile specifice ale Nimfelor Daciei.
