De cativa ani, secretarii din primariile de comune au dat iama la facultatile de stat sau particulare pentru completarea studiilor. Fie tineri, fie mai in varsta, acestia s-au aliniat (pentru a nu fi eliberati din functie) dispozitiilor legale care impun studii de specialitate, fie juridice, fie de administratie. Prevederile in acest sens au „facut ochi” in legea functionarului public nr.188/1999, in legea administratiei locale (Legea 215) si in modificarile aparute in Legea 251 din 2006. Daca la inceput s-a admis ca acesti functionari pot fi absolventi si de alte studii superioare si chiar de studii liceale, prin ultimul act normativ aparut s-a reglementat ca secretarii de comune, in termen de trei ani, sa absolve o forma de invatamant superior de lunga durata, fie in drept, fie in administratia publica. Cu toate ca termenul a fost foarte scurt, asa cum am aflat de la subprefectul Marin Nitu, „toti secretarii s-au inscris la facultati, respectiv, au facut dovada inscrierii”. Dar, domnia sa nu a avansat nici un nume de secretar care ar putea ramane fara post, deoarece „pana la vara, la terminarea cursurilor, nu putem spune cu exactitate, cine este si cine nu este absolvent cu licenta. Cei care s-au inscris doar formal la aceste facultati vor fi eliberati din functie”.
Din acest an, secretari de comune specializati
Articole
Hoață din Sânmihai, luată de acasă de polițiști
O tânără de 25 de ani, din Sânmihaiu Almașului, a primit o vizită nedorită joi dimineața. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău i-au trecut pragul pentru o percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, Potrivit anchetatorilor, la data de 6 decembrie, tânăra ar fi pătruns în locuința unei femei, din municipiul Zalău, de unde ar fi sustras suma de 2.700 euro și 1.500 lei. Anul…
Mai mult...Pagină web pentru a prinde infractori periculoși
ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților), împreună cu Europol, Poliția Română și agențiile de aplicare a legii din alte state membre, au lansat o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor urmărite pentru săvârșirea de infracțiuni grave, în Europa. Peste 20 de persoane urmărite au fost publicate pe site în acest an, campania vizând persoane urmărite pentru infracțiuni contra vieții.…
Mai mult...