La mijlocul saptamânii, joi, 13 septembrie 2018, locuitorii municipiului Zalau, dar nu numai ei, sunt asteptati pe aleile Parcului Central Municipal din Zalau, între orele 13.00 – 19.00, unde pot afla informatii despre povestile si obiceiurile locale, pot viziona scurtmetrajul „Oamenii din Dealul tarinei” sau se pot înscrie la o tombola.

rn

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Zalau, prin Centrul National de Informare si Promovare Turistica Zalau, în parteneriat cu Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Salaj Plus, primariile si centrele de informare turistica din orasul simleu Silvaniei si comunele Buciumi, Camar, Cransa, Hereclean, Mirsid, Nusfalau, Pericei, Plopis, samsud si Zimbor si Casa Municipala de Cultura Zalau.

rn

În cadrul evenimentului vor avea loc expozitii cu obiecte traditionale prezentate de mesteri populari si producatori locali, ateliere interactive pentru copii si adulti, spectacol muzical-coregrafic, prezentarea portretului lui Iuliu Maniu, artizanul Marii Uniri, dar si degustari de produse din gastronomia traditionala salajeana.

rn

„Cu aceeasi chemare neaosa salajeana, va asteptam sa sarbatoriti alaturi de noi Ziua Mondiala a Turismului. „Cu harta tarii Silvaniei în mâna”, Primaria Municipiului Zalau, prin CNIPT Zalau, va invita, sa parcurgeti un traseu inedit în Parcul Central Municipal, în 13 septembrie, de la ora 13.00. Aici veti întâlni mestesuguri devenite arta: mesteri care lucreaza cu pricepere fibrele textile, lutul, nuielele, si care picteaza pe lemn, producatori locali si roadele muncii lor si, bineînteles, socacitele gospodine cu ale lor bunatati. Împreuna vom confectiona brose, margele si bratari, iar daca te înscrii la tombola la sfârsitul evenimentului vei afla daca ai câstigat. De asemenea, veti afla mai multe informatii despre Salajul turistic si oamenii de poveste a acestui tinut.
Dati-va sansa de a descoperi tara Silvaniei cu traditiile, obiceiurile si valorile umane, adevarate simboluri autohtone!”, mai spun organizatorii.