La inceputul saptamanii viitoare, in Maeriste se va da startul proiectului de dezvoltare rurala „Vaci de lapte si inseminare artificiala”. Initiativa a fost lansata de organizatia Heifer International, in parteneriat cu Fundatia AGAPIS Zalau si Consiliul Local al Comunei Maeriste. Acest proiect, care beneficiaza de un buget de 250.000 de dolari, are ca scop distribuirea a 51 de vaci de lapte din rasa Baltata Romaneasca, de mare productivitate, si lansarea programului de ameliorare prin tauri de mare valoare. In prima etapa a proiectului, dupa cum am aflat de la primarul comunei Maeriste, Vasile Lazar, 17 gospodari vor beneficia de aceasta initiativa, iar in cea de-a doua, 34. Totodata, primilor participanti la acest proiect li s-au repartizat cate 15 kg de samanta de lucerna.
Conform principiului de baza al Heifer International („Dar din dar”), primii beneficiari vor dona la randul lor altei familii prima vitea nascuta vie. Ca finalitate a acestor demersuri se sconteaza pe o imbunatatire a alimentatiei locuitorilor, obtinerea de venituri suplimetare, cresterea productiei de lapte si conversia micilor fermieri spre ferme de vaci de carne.
Dar din dar
Articole
Termene prelungite la Casa Verde Fotovoltaice din cauza instalatorilor neserioși
Termenele de implementare a proiectelor depuse pe Casa Verde Fotovoltaice vor fi prelungite cu până la 6 luni pentru cei care s-au confruntat cu probleme generate de instalatori neserioși. În paralel, programul este afectat de confuzii legislative și interpretări fiscale discriminatorii legate de TVA-ul aplicat bateriilor de stocare. Proiectul urmărește extinderea perioadei de implementare a proiectelor demarate în 2023, având în vedere obstacolele întâmpinate de beneficiari, în special în obținerea certificatelor de racordare. Principalele cauze ale întârzierilor…
Mai mult...Tentative de fraudă prin folosirea identității unor bănci. Cum operează infractorii
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează privind o campanie de fraudă prin folosirea identității unor bănci. ”Odată cu începerea anului, atacatorii din mediul online profită de anumite acțiuni pe care mulți le desfășurăm, precum actualizarea informațiilor bancare. Trimit SMS-uri pretinzând că sunt de la astfel de entități pentru a ne întinde capcane”, atenționează DNSC. SMishing-ul este o formă de fraudă similară cu phishing-ul, dar realizată prin intermediul mesajelor text (SMS), combinând termenii „SMS” și „phishing”. Cum…
Mai mult...