Guvernul l-a nominalizat pe Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii, drept candidat al Romaniei pentru postul de comisar european, propunerea urmand sa fie inaintata, luni, presedintelui Traian Basescu, a anuntat premierul Emil Boc. „Guvernul l-a nominalizat pe Dacian Ciolos in functia de comisar european. Aceasta propunere va fi inaintata presedintelui Romaniei si va fi transmisa presedintelui Comisiei Europene. Am pus acest lucru in urma ratificarii in Irlanda a Tratatului de la Lisabona, a semnarii de catre Polonia a Tratatului si in asteptarea ca si Cehia sa faca acelasi demers”, a spus Boc.
Dacian Ciolos, de profesie inginer agronom, a fost ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in perioada octombrie 2007-decembrie 2008, in Guvernul condus de Tariceanu.
Conform procedurii, Guvernul unui stat membru UE propune un candidat pentru postul de comisar european, iar portofoliul acestuia este stabilit de catre presedintele Comisiei Europene.
Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru a declarat, vineri seara, pentru MEDIAFAX, ca presedintele CE Jose Manuel Barroso i-a transmis presedintelui Traian Basescu, printr-o comunicare oficiala, solicitarea de a face „alte trei nominalizari” pentru postul de comisar european.
Bostinaru a precizat ca Romaniei nu i s-a transmis explicit faptul ca nu va primi portofoliul Agriculturii, insa din solicitare reiese acest lucru. Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca Romania va incerca sa obtina portofoliul Agriculturii in Comisia Europeana, iar in acest scop si-a mobilizat „toti prietenii”, mentionand ca Bucurestiul a lansat deocamdata o singura varianta, dar exista si alternativa.
Comisia Europeana, in actuala sa componenta, are mandat pana la 31 octombrie 2009. Membrii Comisiei sunt alesi o data la cinci ani.
Dacian Ciolos, candidatul Romaniei pentru postul de comisar european
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...